nieuws

Hof Capital koopt tweede tranche studentencampus

Beleggingen

Hof Capital heeft 110 appartementen en 108 parkeerplaatsen gekocht in het Utrechtse City Campus Max-complex aan het Europaplein. Verkoper is Bouwfonds Studentenwoningen, aldus Kadaster-gegevens.

De koopsom is niet te achterhalen in het Kadaster. City Campus Max is in 2009 opgeleverd door het toenmalige Bouwfonds Ontwikkeling in samenwerking met woningcorporatie Bo-Ex en studentenhuisvester SSH. De studentencampus omvat 989 appartementen, waarvan destijds 261 te koop via Bouwfonds en 728 te huur via SSH.

In december 2015 verwierf Hof Capital al 68 appartementen en 66 parkeerplaatsen in hetzelfde complex van Bouwfonds. De koopsom voor dit deel bedroeg 6,1 miljoen euro, meldde Vastgoedmarkt destijds. Honderd van de 178 appartementen en 98 van de 174 parkeerplaatsen betreffen een termijntransactie. De verkoper rondt het project hiermee af.

Het door Hof Capital gekochte complex telt in totaal 261 appartementen en 263 parkeerplaatsen. Alle appartementen hebben energielabel A. De koper is een particuliere investeerder die zich richt op alternatieve investeringen. De dagelijkse leiding is in handen van Alco Pieren en Gerrit Keij. Per investering worden zij bijgestaan door een selecte groep co-investeerders.

Hof Capital werd juridisch begeleid door Houthoff Buruma. Colliers International trad bij deze transactie op als commercieel adviseur van de verkoper die juridisch werd begeleid door CMS Derks Star Busmann. (MvL)

Reageer op dit artikel