nieuws

Geneba verkoopt hoofdkantoor Infineon voor 113 miljoen

Beleggingen

Geneba verkoopt haar meerderheidsbelang in de vennootschap die het hoofdkantoor van chipproducent Infineon in München bezit voor 113 miljoen euro. Koper van het complex van 150.000 m2 is gebruiker Infineon.

Dat kondigt het Amsterdamse beursgenoteerde vastgoedbedrijf vrijdag 18 november aan. Geneba heeft haar belang van 93 procent in het closed-ended fonds MoTo verkocht aan Infineon voor een verkoopprijs van 113 miljoen euro  (na aftrek van financieringen), hetgeen boven de boekwaarde ligt. Het enige vastgoedobject van MoTo is het hoofdkantoor van Infineon (Campeon). Formele afronding van de transactie wordt verwacht in december 2016 en is alleen nog afhankelijk van de toestemming van de Duitse mededingingsautoriteit, laat Geneba weten.  

Geneba werd in maart 2014 de eigenaar van het belang van in MoTo, de juridische eigenaar van het Campeon object met ongeveer 150,000 m2 verhuurbaar kantooroppervlak. In de huidige portefeuille van Geneba is de omvang van dit object relatief groot. Infineon had bovendien al de optie om het object in 2020 te kopen. ‘Vanwege de relatieve omvang, het hoge kantooraandeel alsmede deze koopoptie paste dit object niet geheel in de strategie van Geneba gericht op een gediversifieerde portefeuille.’ 

Homburg Invest, waarvan Geneba de doorstart vormt, verwierf het belang in 2006 voor maar liefst 400 miljoen euro, zo blijkt uit het archief van Vastgoedmarkt. Een woordvoerder van Geneba wijst er op  dat ‘Geneba natuurlijk niets te maken heeft’   het met wat Homburg er destijds voor betaald heeft.  ‘Maar als je kijkt na de verkoopprijs boven boekwaarde en het rendement dat er sinds het begin van Geneba in maart 2014 over is ontvangen was het toch een heel rendabel object’, aldus het bedrijf.

 

 

Reageer op dit artikel