nieuws

First Sponsor en Provast verkopen Rotterdamse woontoren

Beleggingen

First Sponsor Group Limited uit Singapore en Provast herontwikkelen kantoorgebouw Boompjes 55-58 tot 344 appartementen. CBRE Global Investors verwerft namens CBRE Dutch Residential Fund en een van haar separate account klanten 258 appartementen, de commerciële ruimten en de bijbehorende parkeerplaatsen in de garage. OZ architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De overige 86 appartementen in het project worden als koopappartementen door de ontwikkelaars op de markt gebracht. Het huidige kantoorgebouw aan de Boompjes ligt op een prominente plek aan de Maas. Het kantoor van circa 12.000 m² wordt herontwikkeld tot een nieuwe landmark woontoren van in totaal 344 appartementen, een commerciële plint met horeca of voorzieningen van 1050 m² en een parkeergarage met 210 stallingsplaatsen. De bouw start in het eerste kwartaal van 2017. Het project heeft een investeringsvolume van circa 100 miljoen euro.

Er wordt een grote variëteit aan appartementen voor een brede doelgroep ontwikkeld met moderne, flexibele stadswoningen als uitgangspunt. Vanaf de terrassen, langs de volledige breedte van alle woningen, is er een spectaculair uitzicht over de stad en de Maas. Onderin het gebouw komen diverse voorzieningen zoals een restaurant, eveneens met terrassen.

Team First Sponsor/Provast werd bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff en CBRE. 

CBRE Global Investors werd op juridisch gebied geadviseerd door Houthoff Buruma.

Reageer op dit artikel