nieuws

City Pads transformeert Europoint III naar woontoren

Beleggingen

City Pads gaat een of twee kantoortorens aan de Marconistraat in Rotterdam transformeren naar huurappartementen. In het voormalige Europoint III van 36.000 m2 realiseert City Pads in elk geval woontoren The James Rotterdam met 420 middeldure huurwoningen.

Dat heeft City Pads op 28 november bekendgemaakt. Transformatiespecialist City Pads is onderdeel van de Eindhovense ontwikkelaar Foolen & Reijs Vastgoed. Twee van de kantoortorens aan Marconistraat 12 en 14 in Rotterdam-West staan al jarenlang leeg. In de torens Europoint II en III werkten onder anderen gemeenteambtenaren die zijn verhuisd naar nieuwbouw op de Kop van Zuid. De twee leegstaande torens waren eigendom van de Duitse fondsen Verwaltung Vierundfunfzigste Sachwert Rendite-Fonds Holland en Caceis Bank Duitschland.

City Pads heeft de middelste toren, Europoint III, nu gekocht en is samen met een andere ontwikkelaar in onderhandeling met de eigenaar van de andere toren. Wat de ontwikkelaar heeft betaald, is niet bekend. De aankopen zijn nog niet verwerkt in het Kadaster. De te transformeren kantoren krijgen ook voorzieningen als een sauna, sportruimte, wasserette, concierge en horeca. De transformatie van het gebouw start naar verwachting medio 2017 en wordt in 2018 afgerond. De bouw wordt uitgevoerd door aannemer Kondor Wessels, onderdeel van VolkerWessels.

De derde Marconitoren is in handen van Valad Europa. De fondsbeheerder heeft de toren omgedoopt tot Rotterdam Science Tower en deels verhuurd aan onderwijsinstellingen, laboratoria en kantoorgebruikers. Rotterdam is een van de steden waar veel kantoren zijn omgebouwd naar woonruimte. Sinds 2014 is 400.000 m2 overbodig kantorenvastgoed getransformeerd tot 2.000 woningen. In 2017 staat nog eens 70.000 m2 kantoorruimte op de Rotterdamse transformatielijst.

De Eindhovense ontwikkelaar is van plan soortgelijke projecten te realiseren de vier grote steden en Eindhoven. In Amsterdam en Eindhoven heeft City Pads al kantoren gekocht. In Den Haag en Utrecht zoekt de onderneming nog panden met ruimte voor minstens 400 woningen. Ambitie is om binnen drie jaar 2.000 woningen onder dit concept te realiseren in de vijf grote steden.

Foolen & Reijs/City Pads hebben sinds de oprichting in 2007 al zo’n 400.000 m2 kantoorruimte in ontwikkeling/opgeleverd. De ontwikkelaar houdt de transformatiepanden niet in portefeuille maar verkoopt deze aan beleggers. (MvL)

Reageer op dit artikel