nieuws

ASR koopt 41 AM-appartementen Zeeburgereiland

Beleggingen

ASR Dutch Core Residential Fund koopt 41 appartementen in het AM-woningproject The Beacons op Zeeburgereiland in Amsterdam.

The Beacons is een nieuw wooncomplex dat bestaat uit 63 koopappartementen en 41 vrijesectorhuurappartementen. Het complex met ondergelegen parkeergarage, dat in de avond toont als twee lichtbakens, wordt gerealiseerd in het plan Zeeburger Zilt tussen de Eef Kamerbeekstraat en de Kees Broekmanstraat. Het appartementengebouw bevindt zich straks naast het nieuwe sport- en speelpark in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland in Amsterdam.

Het huurblok bestaat uit een-, twee- en driekamerappartementen variërend in gebruikersoppervlakte van 46 tot 82 m2. De appartementen hebben een hoogwaardige afwerking en zijn voorzien van eigentijdse gemakken als elektrisch bedienbare zonneschermen en vloerverwarming. De appartementen beschikken daarnaast over buitenruimtes. Het ontwerp van The Beacons komt van Paul de Ruiter Architects.

De nieuwe eigenaar ASR Dutch Core Residential Fund zal de woningen verhuren in het geliberaliseerde huursegment. CBRE heeft AM geadviseerd bij de verkoop van de huurwoningen. Het woningaanbod van The Beacons bestaat verder uit 63 koopwoningen in verschillende typen, zoals studio’s met terras of balkon, compacte of ruime appartementen met één of twee slaapkamers of grote appartementen met drie slaapkamers. Ook is een aantal exclusieve penthouses beschikbaar.

Alle koopappartementen zijn verkocht of staan in optie. Volgens planning start de realisatie van het complex waaronder ook een parkeergarage, begin 2017. De oplevering is begin 2019. De bouw is in handen van BAM Woningbouw. AM realiseert momenteel ook 36 eengezinswoningen en 34 appartementen in de Theo Koomenbuurt op Zeeburgereiland.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund, zegt dat ASR het bezit in Amsterdam het laatste jaar flink heeft uitgebreid. ‘De stijlvol ontworpen en hoogwaardige appartementen op het alsmaar in populariteit toenemende Zeeburgereiland, maken dit tot een mooie aanvulling op de portefeuille. De vertrouwde relatie met AM heeft er voor gezorgd dat het traject vlot en soepel is verlopen.’ (MvL)

Reageer op dit artikel