nieuws

Woonhave koopt 832 woningen Van der Vorm

Beleggingen

Woonhave Beleggingen heeft van Van der Vorm Vastgoed acht wooncomplexen met in totaal van 832 appartementen gekocht. Voor ongeveer twee derde van de portfolio heeft Woonhave ruim 46 miljoen euro betaald.

Woonhave koopt 832 woningen Van der Vorm

Partijen doen over de koopsom geen mededelingen. De wooncomplexen zijn gelegen in Rotterdam (Meidoornhoek en Dumasstraat), Maassluis (Vliethof), Capelle a/d IJssel (Koperwiek en Duikerlaan), Zwijndrecht (Idenburgplein), Dordrecht (Loudonstraat) en Delft (Arthur van Schendelplein) en passen hiermee uitstekend in de strategie van Woonhave die zich richt op beleggingen in goed en betaalbaar wonen in groeiregio’s met goede infrastructuur.

De koop is op 30 september beklonken bij de notaris, blijkt uit een melding in het Kadaster. Een groot deel van de transactie is verwerkt. Uit de akte van levering blijkt dat Woonhave voor de appartementen in Rotterdam, Maassluis, Capelle aan den IJssel en Zwijndrecht 46,176 miljoen euro heeft betaald. Hoeveel Woonhave heeft neergelegd voor de appartementen in Dordrecht en Delft, is nog niet te achterhalen. Het gaat voor zover Vastgoedmarkt begrijpt om het leeuwendeel van de appartementen aan Arthur van Schendelplein 1 tot en met 198 (Delft) en Loudonstraat 1 tot en met 111 (Dordrecht).

Mark van den Berg, managing partner Woonhave: ‘Middels deze acquisitie overschrijden we de 300 miljoen euro aan beleggingsvolume. We zijn goed op weg om invulling te geven aan onze doelstelling om een zorgvuldig samengestelde portefeuille van huurwoningen op te bouwen met het oog op langjarige exploitatie. De combinatie van onze heldere strategie en snelle werkwijze zonder financieringsvoorbehoud begint haar vruchten af te werpen. De transactie met Van der Vorm is een goed voorbeeld hiervan.’

René Voortmeijer, commercieel directeur Van der Vorm Vastgoed: ‘Wij zijn zeer tevreden met de gerealiseerde transactie. Deze komt voor ons op een logisch moment nu de markt voor woningbeleggingen goed is. De verkoop past in onze strategie om onze portefeuille te versterken door rotatie, (her)ontwikkeling, diversificatie en internationalisering.’

Woonhave werd in deze transactie bijgestaan door DTZ Zadelhoff en De Mik Makelaars, Hofstede (milieu), Geelhoed (technisch) en Adviesburo Orgatech (installaties). CBRE trad op als adviseur van Van der Vorm Vastgoed die op technisch en fiscaal vlak werd begeleid door respectievelijk IOB en EY. De transactie is juridisch begeleid door Houthoff Buruma. (MvL)

Reageer op dit artikel