nieuws

Valad koopt Haagse Poort

Beleggingen

Valad koopt Haagse Poort

Valad Europe heeft namens het Valad Netherlands Diversified Partnership (VNDP) kantoorgebouw Haagse Poort gekocht voor 114,6 miljoen euro. Het betreft de grootste single assettransactie in de Nederlandse kantorenmarkt dit jaar.

De Haagse Poort overspant de Utrechtse Baan en omvat 68.500 m2. Assetmanager KanAm kocht het pand in 2005 voor 170 miljoen euro en verkocht het een jaar later aan het Britse private equityhuis Evans Randall voor maar liefst 203 miljoen euro. Het verschil met de huidige verkoopprijs bedraagt 89 miljoen euro.

De blikvanger onderging een ingrijpende renovatie in 2013 en 2014. Het complex is vrijwel volledig verhuurd. De belangrijkste huurders Nationale-Nederlanden en CB&I hebben hier hun hoofdkantoor.

Mark McLaughlin, managing director Valad Benelux: ‘Dit is onze derde acquisitie voor VNDP sinds de lancering eerder dit jaar en brengt de totale investeringen van het fonds op meer dan 300 miljoen euro. De Haagse Poort ligt in het Beatrixkwartier, hét zakendistrict van Den Haag, en is daarmee een mooie aanvulling op de groeiende portefeuille van VNDP.’

BNP Paribas RE/Nadorp Investment Services stond Valad Europe bij de verkoop bij. CBRE adviseerde de verkoper.

Reageer op dit artikel