nieuws

Vestia ontving 44 miljoen voor Medimall

Beleggingen

Vestia ontving 44 miljoen voor Medimall

Vestia ontving naar nu blijkt 44,1 miljoen bij de verkoop van de Medimall in Rotterdam en 8,3 miljoen euro bij de verkoop van Industriegebouw Goudsesingel in Rotterdam.

Dat blijkt uit de akten van levering voor beide objecten. De koper van Medimall, een 32.000 m2 groot kantoorverzamelgebouw met het thema zorg, is Grand Madison Rotterdam I, een bv van een Amerikaanse vastgoedbelegger. Het zorgcomplex wisselde 31 december 2014 van eigenaar. Het rijksmonument Industriegebouw Goudsesingel werd drie maanden later eigendom van de in Rotterdam ingeschreven bv Goudsesingelgebouw.

De verkoop van de MediMall vloeide voort uit een formele aanwijzing tot verkoop van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). MediMall is geen toegestane nevenactiviteit, want er bestaat in de ogen van het departement geen causaal verband met de kerntaken van corporaties, aldus Vestia destijds.

Vestia ging in 2012 op een haar na failliet, omdat het twee miljard euro moest bijbetalen toen de aankoop van de risicovolle financiële producten verkeerd uitpakte. Dankzij noodhulp van 700 miljoen euro, bijeengebracht door al dan niet morrende collega-corporaties, overleefde Vestia zijn peperdure avonturen op de derivatenmarkt, onder de voorwaarde flink het mes te zetten in de eigen organisatie. Op weg naar naar financieel herstel deed de enkele jaren geleden nog grootste corporatie van het land al 20.000 woningen van de hand.

Reageer op dit artikel