nieuws

Verkoopsom Stibbe-kantoor Zuidas inclusief erfpacht 73 mln

Beleggingen

Projectontwikkelaar Dura Vermeer Vastgoed heeft het toekomstige kantoor van advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam op de Zuidas verkocht aan Union Investment. Dat bericht CBRE, die Dura Vermeer Vastgoed bij deze beleggingstransactie adviseerde.

Verkoopsom Stibbe-kantoor Zuidas inclusief erfpacht 73 mln

De transactie heeft betrekking op ruim 13.000 m2 kantoorruimte en zestig parkeerplaatsen. Bronnen dichtbij de transactie melden dat de koopsom inclusief de waarde van de erfpachtcanon 73 miljoen euro bedraagt. Zonder erfpacht komt de koopsom uit op 54 miljoen euro. Het bruto aanvangsrendement is gebaseerd op het bedrag van 73 miljoen euro.

Het kantoor wordt ontwikkeld in het Beatrixpark op de Zuidas, het voornaamste zakendistrict van Nederland. Stibbe heeft een vijftienjarig huurcontract afgesloten voor het gebouw dat bij de oplevering in 2016 het predikaat Breeam-NL Excellent zal krijgen. Jo Coenen Architects & Urbanists is verantwoordelijk voor het ontwerp, in samenwerking met Dura Vermeer. Dura Vermeer Vastgoed ontwikkelt ook het naastgelegen hoofdkantoor van Akzo Nobel van 17.000 m2, ook in belegging genomen door Union Investment.

Union Investment Real Estate is een van de grootste vastgoedfondsmanagers in Europa. De organisatie heeft als een van de grootste spelers in de sector momenteel een portefeuille ter waarde van ongeveer 23,8 miljard euro. Union Investment werd geadviseerd door Savills, CVO Group, Loyens & Loeff en PwC. Tijdens het verkoopproces traden CBRE, Lexence Advocaten en Notarissen en KPMG Meijburg op als adviseur van Dura Vermeer.

Reageer op dit artikel