nieuws

Servatius verkoopt 215 Limburgse woningen voor 25 mln

Beleggingen

Servatius heeft een groot pakket van 215 woningen en vier commerciële ruimten verkocht in Limburg. De woningen liggen op diverse locaties in Eijsden, Gronsveld en Maastricht. De woningen zijn verkocht aan Grouwels Vastgoed. De koopsom bedraagt meer dan 25 miljoen euro. Capital Value begeleidde Servatius bij de verkoop. Het gerealiseerde bruto aanvangsrendement voor de woningportefeuille lag op 6,6 procent.

Deze verkoop is de grootste transactie tot nu toe tussen een belegger en een corporatie onder de per 1 oktober in werking getreden verkoopcirculaire 2013-02. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft conform de circulaire haar goedkeuring verleend aan deze transactie. Voor Grouwels Vastgoed is dit de derde grote transactie in korte tijd. Eerder verwierf Grouwels Vastgoed De Boompjes in Rotterdam van Vesteda. Recent kocht Grouwels van Syntrus Achmea 95 eengezinswoningen in Den Bosch.

Reageer op dit artikel