nieuws

COD koopt Mauritskade 57 voor hotelontwikkeling

Beleggingen

Herontwikkelingsspecialist COD heeft het gebouw aan de Mauritskade 57 in het Amsterdamse Oosterpark gekocht van de Universiteit van Amsterdam. Het betreft het voormalige zoölogische instituut van 6.000 m2, dat wordt herontwikkeld tot hotel.

COD koopt Mauritskade 57 voor hotelontwikkeling

COD ontwierp in overleg met Stadsdeel Oost en de Commissie Welstand en Monumenten de afgelopen maanden een architectonische uitbreiding. Op deze manier zijn straks circa 180 hotelkamers realiseerbaar. COD is momenteel in gesprek met geïnteresseerde hotelexploitanten. Over het investeringsbedrag doet COD geen mededelingen.

Het gebouw zal worden herontwikkeld en uitgebreid, waarbij het bestaande gebouw zijn karakteristieke uitstraling behoudt. Daarmee past het project in de duurzame filosofie van COD om bestaande gebouwen weer ‘future proof’ te maken. Gezien het recente hotelbeleid van de gemeente Amsterdam is de Mauritskade 57 volgens COD momenteel één van de weinige locaties nabij het centrum van Amsterdam met een zekergestelde hotelbestemming.

De plannen zijn nog in ontwikkeling en er wordt uitgegaan van een oplevering in het voorjaar van 2015. De opening loopt dan parallel aan de afronding van de grootschalige renovatie van het Oosterpark, waardoor het hotel een prominente plaats zal innemen. COD werd bij deze transactie geadviseerd door NL Real Estate. De Universiteit van Amsterdam werd bijgestaan door DTZ Zadelhoff en Van Doorne.

Reageer op dit artikel