nieuws

Beleggingen in vastgoed trekken aan

Beleggingen

De beleggingen in Nederlands commercieel vastgoed zijn in de eerste drie kwartalen van dit jaar opgelopen tot het hoogste niveau sinds 2008. Dat stelde ING maandag in een rapport over de vastgoedmarkt.

ING schrijft de toegenomen belangstelling, die vooral uit het buitenland komt, toe aan de prijsdalingen op de vastgoedmarkt. Die maken investeringen in woningen en kantoren aantrekkelijk in vergelijking met andere beleggingen.

Door de zwakke ontwikkeling van de detailhandel blijven investeringen in winkelvastgoed achter op die in kantoren en woningen. Dit jaar maakt het winkelvastgoed 12 procent uit van de totale vastgoedinvesteringen. In 2008 was dit nog 30 procent. Het aandeel van de investeringen in woningen liep in deze periode op van 6 procent naar 23 procent.

ING wijst erop dat het herstel op de vastgoedmarkt anders verloopt dan normaal. Voorheen zorgde een aantrekkende economische groei ervoor dat meer gebouwen in gebruik werden genomen, waarna ook beleggers weer toetraden tot de markt. Nu nemen de beleggers het voortouw, terwijl er nog geen sprake is van een toenemende vraag naar vierkante meters.

Reageer op dit artikel