nieuws

Axa REIM verkoopt voor 67 miljoen logistiek vastgoed

Beleggingen

Axa Real Estate Investment Managers verkocht een portefeuille multi-let light industrial objecten op elf locaties in Nederland aan Transeuropean V., een fonds beheerd door de Britse fondsmanager Rockspring. De koopsom ligt op 67,1 miljoen euro. Dat meldt CBRE, die Axa bij deze transactie adviseerde, op zijn website.

Axa REIM verkoopt voor 67 miljoen logistiek vastgoed

De objecten met een omvang van in totaal 176.000 m2 liggen in Aalsmeer, Amsterdam, De Meern, Duiven, Halfweg, Oude Meer, Rotterdam, Weesp, Zaandam en Zoetermeer. Het Nederlandse gedeelte van de portefeuille levert ongeveer 9 miljoen euro per jaar aan huuropbrengsten op. De huurcontracten van meer dan 150 huurders hebben een looptijd van zo’n drie jaar.

Michiel Assink, director Industrial & Logistics CBRE: ‘Wij signaleren een groeiend vertrouwen en grotere risicobereidheid bij investeerders in de multi-let industrial markt. Naast de private equity partijen zoeken nu ook de institutionele beleggers mogelijkheden om hun rentree te maken in deze asset class.’ Namens Rockspring traden de adviseurs Loyens & Loeff en investment manager Caisson op. Het CBRE Industrial & Logistics-team en het CBRE Development Service-team traden op voor AXA. Allen & Overy was betrokken als juridisch adviseur.

Reageer op dit artikel