nieuws

Philips Pensioenfonds verkoopt gebouw Symphony

Beleggingen

Philips Pensioenfonds heeft Symphony Offices verkocht aan Deka Immobilien. Het gebouw aan de Gustav Mahlerlaan omvat in totaal ongeveer 34.500 m2 kantoorruimte met 466 parkeerplaatsen in de onderliggende parkeergarage.

Philips Pensioenfonds verkoopt gebouw Symphony

De verkoopprijs bedraagt ongeveer 215,1 miljoen euro. Daarmee is het volgens CBRE de grootste beleggingstransactie tot nu toe in 2013.

Symphony Offices bestaat uit een toren van 27 verdiepingen en laagbouw van zes verdiepingen. Het complex verrees in 2009 als een van de laatste landmark buildings in het hart van de Amsterdamse Zuidas, naar een ontwerp van de Nederlandse architect Pi de Bruijn van de Architecten Cie. Het gebouw is onderdeel van het Symphony-complex dat verder bestaat uit woontoren Symphony Residence en het naastgelegen Crown Plaza hotel. De kantoorruimte is nagenoeg volledig verhuurd aan organisaties als APG, ProLogis, Tata Consultancy, Arcadis en Holland Financial Centre.

Erik Langens, senior director capital markets CBRE: ‘Deka Immobilien heeft met de verwerving van Symphony Offices een van de beste gebouwen in Nederland gekocht. Het is een kwalitatief zeer hoogwaardig kantoorgebouw op de beste kantorenlocaties van Nederland, Multi tenant en bovengemiddeld langjarig verhuurd aan professionele corporate organisaties.’ CBRE, Houthoff Buruma, PwC en IPMMC adviseerden Philips Pensioenfonds bij het verkooptraject. Arcadis en Baker & McKenzie begeleidden Deka Immobilien.

Met deze verkoop is bijna het gehele directe vastgoedbezit van Philips Pensioenfonds verkocht. De naast de Symphony kantoortoren gelegen woontoren is inmiddels op enkele appartementen na geheel verkocht. Aanvankelijk waren deze appartementen voor de verhuur bestemd. Van het oorspronkelijke directe vastgoedbezit van Philips Pensioenfonds resteren onder meer nog een aantal appartementen in het eveneens aan de Zuidas gelegen Eurocentrum maar dat ligt niet zo centraal als Symphony Offices.

Reageer op dit artikel