nieuws

Pensioenfonds Landbouw koopt woningen in Waalsprong

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance koopt namens Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw negentien nieuw te bouwen patiowoningen in deelplan Lent-Laauwik in de Waalsprong in Nijmegen. Het plan is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Nijmegen en GEM Waalsprong.

Pensioenfonds Landbouw koopt woningen in Waalsprong

De woningen liggen aan de Navarrastraat en worden medio 2014 opgeleverd. Ze hebben een extra badkamer en slaapkamer op de begane grond en zijn daarmee bedoeld voor een brede doelgroep. Architectenburo Visser en Bouwman uit ’s-Hertogenbosch tekende voor het gevarieerde ontwerp. De bouw is in handen van Aannemersbedrijf Van Bergen uit Beuningen. In 2012 liet het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw al 22 eengezinswoningen aan de Edith Piafstraat in deelplan Laauwik ontwikkelen door Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Deze woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd.

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw investeert met 17,3 procent bovengemiddeld in Nederlands vastgoed. Sinds 2011 heeft het pensioenfonds bijna 900 woningen toegevoegd aan de bestaande beleggingsportefeuille van ruim 8.000 woningen.

Reageer op dit artikel