nieuws

OVG verkoopt Europees hoofdkantoor Avery Dennison

Beleggingen

OVG Real Estate heeft het Europese hoofdkantoor en R&D Centre van Avery Dennison verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij LCN Capital Partners. Het duurzame gebouw van 13.650 m2 in Leiden kenmerkt zich door een mix van researchfaciliteiten, laboratoria en kantoor. Er is geen verkoopprijs genoemd.

OVG verkoopt Europees hoofdkantoor Avery Dennison

Het hoofdkantoor en R&D Centre van Avery Dennison Materials Europe is ontworpen door architectenbureau Paul de Ruiter en bevindt zich in het Leiden Bio Science Park, langs de A44, met Schiphol, Utrecht, Den Haag en Amsterdam binnen handbereik. Door de R&D-activiteiten te bundelen met marketing, sales en serviceteams probeert Avery Dennison zijn klanten nog beter van dienst zijn. Het duurzame gebouw weerspiegelt de visie en waarden van het bedrijf. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2014. De uitvoering is in handen van J.P. van Eesteren, FGH Bank heeft het project gefinancierd.

Coen van Oostrom, bestuursvoorzitter van OVG: ‘Steeds meer nieuwe investeerders treden toe tot de Nederlandse markt. Dit blijkt eens te meer uit de snelheid en vastberadenheid waarmee LCN samen met OVG haar eerste Nederlandse aankoop heeft afgerond. Een kwalitatief topproduct met een uitstekende huurder, zoals bij ons project voor Avery Dennison, is voor deze nieuwe toetreders een zeer gewild beleggingsproduct.’

3-stone Real Estate trad op collegiale basis samen met Cushman & Wakefield op namens OVG. Juridisch werd OVG bijgestaan door Stijl Advocaten, LCN werd bijgestaan door Houthoff Buruma (juridisch) en CVO-Group (technisch).

Reageer op dit artikel