nieuws

Merin koopt drie kantoren van in totaal 43.000 m2

Beleggingen

Vastgoedonderneming Merin kocht drie kantoorgebouwen van het Duitse open-endfonds Morgan Stanley P2 Value fonds. De panden staan in Zoetermeer, Utrecht en Eindhoven. Het gaat om in totaal 43.000 m2 kantoorruimte.

Naar verluidt zou Merin, het vroegere Uni-Invest, een bodemprijs hebben betaald van 46 miljoen euro, dat zou een derde van de prijs zijn die P2 Value fonds er zelf zes jaar geleden voor betaalde volgens een berekening van Het Financieele Dagblad.  Merin, eigendom van de private equitybeleggers Patron en TPG, doet geen mededelingen over wat is betaald aan het Duitse open-end fonds dat in liquidatie is.

Volgens CEO Bas van Holten is Merin op zoek naar meer acquisities. Onlangs is een acquisitieteam geformeerd. ‘Onze kracht is dat we snel kunnen handelen en relatief een groot aandeel eigen vermogen kunnen inbrengen’, aldus Van Holten. Merin wil profiteren van de enorme prijsdalingen die zich de afgelopen jaren hebben voorgedaan en de kansen die zich nog gaan aandienen. De huidige portefeuille omvat 1 miljoen vierkante meter.

Twee van de aangekochte panden zijn verhuurd aan KPN: Röntgenlaan 75 in Zoetermeer (16.296 m2) en 159 Flight Forum in Eindhoven (11.525 m2). Verder is Merin in Utrecht eigenaar geworden van Domus Medica aan Mercatorlaan 1200 (15.231 m2), dat onderdak biedt aan organisaties in de gezondheidszorg.

De financiering is verschaft door ING en Westdeutsche ImmobilienBank. Merin werd geadviseerd door Stibbe, Van Doorne, Berwin LeightonPaisner en BOAG. Morgan Stanley werd bijgestaan door Jones Lang LaSalle, DTZ Zadelhoff en Loyens Loeff.

Reageer op dit artikel