nieuws

HIH koopt kantoor 400 Beethovenstraat voor 65 mln

Beleggingen

HIH Global Invest uit Hamburg kocht onlangs het kantoorgebouw 400 Beethovenstraat in Amsterdam voor een Duits pensioenfonds. De koopprijs bedraagt ongeveer 65 miljoen euro en wordt in termijnen voldaan.

HIH koopt kantoor 400 Beethovenstraat voor 65 mln

Het betreffende kantoorpand is een ontwikkeling van G&S Vastgoed en bevindt zich in het Gershwingebied op de Zuidas in Amsterdam. Dit woon/werkgebied is volop in ontwikkeling. Naast de kantoorontwikkelingen 400 en 500 Beethovenstraat en 1000 Mahlerlaan van G&S Vastgoed worden in Gershwin ongeveer 1.300 woningen ontwikkeld door verschillende partijen. Onlangs is G&S Vastgoed begonnen met de bouw van 900 Mahler, een woontoren met 127 woningen.

400 Beethovenstraat is in aanbouw op de hoek Beethovenstraat/Gustav Mahlerlaan en wordt medio 2016 opgeleverd. Het gebouw omvat in totaal 12.500 m2 en is grotendeels verhuurd aan NautaDutilh. Het gebouw is ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau UNStudio. Het betreft een duurzaam gebouw dat bij oplevering een Breeam Excellent-certificaat zal krijgen.

‘De lange termijn commitment van de hoofdhuurder en de ligging in het centrumgebied van de Zuidas onderstrepen de core status van deze belegging’, aldus Andreas Schultz, managing director van HIH Global Invest. ‘Wij zijn op zoek naar veilige investeringen met een goed rendement. Dat deze transactie heeft plaatsgevonden laat zien dat de Nederlandse vastgoedmarkt op dit moment uitstekende beleggingskansen biedt die perfect passen binnen ons zoekprofiel’, stelt Matthias Brodesser, head of Acquisitions van HIH Global Invest. De transactie is door DRS en CBRE begeleid.

Reageer op dit artikel