nieuws

nieuwe aankoop ibus op duitse woningmarkt

Beleggingen

The Ibus Company uit Hoofddorp heeft opnieuw een woningportefeuille in Duitsland gekocht.

Dit keer zijn 1350 woningen in Braunschweig, Köln en Salzgitter verworven. Het betreft hier woningen die in de jaren vijftig en zestig zijn gebouwd en in handen waren van een particuliere belegger. Een bedrag is niet bekendgemaakt. Voor The Ibus Company trad bij deze deal opnieuw het in Maastricht, Düsseldorf en Berlijn gevestigde Duits-Nederlandse bedrijf European Investment Group (EIG) op. De verkoper werd vertegenwoordigd door M.M. Warburg & Co. Met de aankoop van deze portefeuille groeit het woningbestand van The Ibus Company in Duitsland naar een kleine 4000 eenheden.Begin dit jaar kocht The Ibus Company ook een Duitse woningportefeuille van 1782 woningen in de steden Duisburg, Krefeld, Mülheim en Remscheid. De verkopende partij was toen Immeo Wohnen. In de eerste helft van 2005 deed Ibus in Duitsland zijn eerste aankoop met een woningcomplex met 603 woningen in Lüneburg, Nedersaksen. Bij beide deals werd Ibus ook vertegenwoordigd door EIG.Halverwege 2004 berichtte Vastgoedmarkt als eerste over de samenwerking tussen The Ibus Company en European Investment Group (EIG) voor het aanleveren van Duitse woningen. The Ibus Company stopt de woningportefeuilles in CV’s, die worden aangeboden aan Nederlandse institutionele partijen en vermogende particulieren. Het overgrote deel van de portefeuille zal langjarig worden geëxploiteerd, een beperkt deel zal worden uitgepond. The Ibus Company bestaat veertien jaar en biedt voornamelijk Amerikaanse en Europese vastgoedmaatschappen aan. The Ibus Company ontwikkelt en belegt in kantoren, winkels, woningen en hotels in onder andere de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1992 zijn ruim 35 vastgoedfondsen geïntroduceerd met een investeringsvolume van in totaal 900 miljoen euro.

Reageer op dit artikel