nieuws

belegger vk koopt voor 44 miljoen euro jupiter

Beleggingen

De Britse vastgoedbelegger Prupim heeft voor een van zijn fondsen het Jupitergebouw aan de Herikerbergweg 74-108 in Amsterdam voor 44 miljoen euro gekocht van OVG Projectontwikkeling.

Het aanvangsrendement bedraagt iets meer dan 6 procent.Jupiter maakt deel uit van de grootschalige ontwikkeling Plaza Arena. Het onderliggende masterplan is ontworpen door de gerenommeerde stedenbouwkundige architect Kees Christiaanse. De Architecten Cie is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw, dat in totaal 12.096 m2 v.v.o. groot is. Cushman & Wakefield Investors vertegenwoordigde Prupim bij de transactie. Cushman & Wakefield is ook verantwoordelijk voor de verhuur van de kantoorruimte in Jupiter.Begin deze week werd bekend dat Gouden Gids per 1 maart 2007 9.124 m2 huurt in kantoorgebouw Jupiter. CB Richard Ellis is in het proces opgetreden als adviseur van Gouden Gids. Gouden Gids vestigt zijn hoofdkantoor, verkoopkantoor Amsterdam en het operationele hoofdkantoor van World Directories in Jupiter. Het gebouw Jupiter, daarvoor in eigendom van Deka Immobilien Investment, voldoet aan de wensen van Gouden Gids.

Reageer op dit artikel