nieuws

alliantie koopt huurwoningen bouwfonds mab

Beleggingen

Bouwfonds MAB Ontwikkeling en De Alliantie Gooi en Vechtstreek hebben de koopcontracten ondertekend waarmee woningcorporatie De Alliantie twee van de vier woongebouwen in het project De Regentesse in Huizen koopt van Bouwfonds.

De Alliantie neemt hiermee 94 woningen op in haar portefeuille. Daarmee kan de Alliantie inspelen op de woonwensen van senioren die behoefte hebben aan een hoog service- en comfortniveau en bewust voor een huurappartement kiezen.De Regentesse wordt gebouwd op het voormalige 3-in-1 terrein in Huizen.Sinds de start van de ontwikkeling hebben Bouwfonds en De Alliantie intensief samengewerkt aan de totstandkoming van het plan. Het woonserviceconcept was daarbij een belangrijke ontwerpopgave.Het plan bestaat uit 147 koop- en huurappartementen in de vrije sector, een multifunctionele ruimte voor woonservice gerelateerde voorzieningen en een 2-laagse ondergrondse, deels openbare, parkeergarage. De voorzieningen en diensten maken De Regentesse uitermate geschikt voor 55-plussers. Het door de Architecten Cie ontworpen appartementencomplex bestaat uit vier woongebouwen bovenop een twee-laagse parkeergarage. Met de verhuur van de 94 woningen zal de Alliantie Gooi en Vechtstreek naar verwachting eind 2006/begin 2007 starten.In de andere twee woongebouwen komen 53 luxe koopappartementen waarvan de verkoop inmiddels is gestart. De koopappartementen variëren in grootte van 85 tot 220m2, met een ruim terras van 22 m2. De verkoop van de woningen is in handen van makelaarskantoor Voorma & Walch. Met de bouw is al een begin gemaakt. Naar verwachting worden de woningen medio 2008 opgeleverd.

Reageer op dit artikel