blog

De kristallen bol: helder of beslagen?

Beleggingen

Het begin van het jaar kent in onze sector twee gezichten, het doet me altijd een beetje denken aan het Carnaval Festival in de Efteling.

De kristallen bol: helder of beslagen?
Wendy Verschoor

De één kan weer even op adem komen na de eindspurt in december, bij de ander is het de tijd van het grote vooruitkijken. Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen?

Dat laatste vind ik altijd wel amusant, met name om de verschillende inzichten eens van een afstandje te aanschouwen. Bij sommigen is het nog één grote hosanna en anderen beginnen alweer voorzichtig kritischer te worden. Was eerst 2017 het jaar dat niet overtroffen kon worden, vervolgens was 2018 dat en wie weet wat 2019 gaat brengen. Is het realisme of puur opportunisme?

Als je alle nieuwsberichten leest zijn er tussen de regels door allerlei kleine signalen, die toch wat haarscheurtjes hier en daar blootleggen. Zo lijken vastgoedfinanciers de teugels weer aan te halen, neemt beschikbaar product af, verandert de vraag van gebruikers en neemt de groei in bepaalde sectoren af.

Een aantal zaken staat echter al onvermijdelijk vast voor de komende jaren, technologie gaat een grote invloed hebben op business modellen in de vastgoedsector en wet- en regelgeving gaan verder aangescherpt worden. Hebben we van de vorige crisis geleerd om tijdig bij te sturen of strategieën aan te passen? Ik ben heel benieuwd en laat me graag positief verrassen.

 Wendy Verschoor – directeur bij Videres

Reageer op dit artikel