blog

Mooie dingen

Beleggingen

Mooie dingen
Johannes van Bentum

De Nederlandse vastgoedsector maakt zich op voor een jaar van records. Tijdens een uitverkochte Provada zullen partijen over elkaar heen buitelen om de mooiste deals naar buiten te brengen. Andere partijen presenteren voor het eerst de nieuwe projecten waarvoor zij beleggers zoeken. De Vastgoedmarkt-redacteuren staan klaar om de dijkdoorbraak aan beursnieuws te verwerken. De aanhoudend lage rentestand maakt het allemaal mogelijk. De hectiek van weleer is weer terug.

De bedragen die met de deals zijn gemoeid zijn onvoorstelbaar. Maar wat de vastgoedsector zo boeiend maakt is dat het meer gaat dan alleen om geld. Het gaat ook om het vormgeven van Nederland, het bepalen van hoe mensen in de toekomst zullen wonen, werken en winkelen. Daarbij worden ook hele imposante projecten neergezet, zoals bijvoorbeeld de Beurspassage in het winkelproject Nowadays van Bouwinvest. Kijk bijvoorbeeld naar de moderne kroonluchters die de verplaatste en vernieuwde passage sieren: geheel opgebouwd uit koperkleurige fietsonderdelen.

Het zijn deze projecten met een uitstraling naar de directe omgeving die in aanmerking komen voor de Steden in Beweging (StiB) Award. Een prijs voor projecten die een impuls geven waar die hard nodig is. In het geval van Nowadays is dat het Amsterdamse Damrak aan de ene kant en de Nieuwendijk aan de andere zijde. Aan de Nieuwendijk zijn sinds de opening van het project de huren weer aan het stijgen, het winkelcentrum De Kolk van de Kroonenberg Groep profiteert van het transformatieproject van de buren.

En zo is er toch weer een correlatie tussen het maken van mooie dingen en het boeken van rendement. Kwaliteit loont. Daarom wil ik u graag uitnodigen om op de pagina’s hier achter te lezen over de projecten die meedingen naar de StiB Award 2017. Bepaal uw favoriet en breng een stem uit in de stand van Vastgoedmarkt (Hal 11, stand 11) of Syntrus Achmea Real Estate & Finance (Hal 12, stand 22). Stemmen kan tot en met woensdag 31 mei, einde beurs.

Reageer op dit artikel