Den Haag telt in 2024 bijna 566.000 inwoners en is daarmee na Amsterdam en Rotterdam de derde gemeente van Nederland. De gemeente wil volgens het jongste coalitieakkoord tussen PvdA, CDA, D66, VVD en GroenLinks jaarlijks 4.000 woningen bouwen, vooral voor starters, ouderen en mensen met vitale beroepen als verplegers, agenten en leraren. 30 procent van de nieuwbouw is geoormerkt voor de sociale sector. Punt van zorg is dat Haagse woningbouwcorporaties de laagste investeringscapaciteit hebben van heel Nederland.

Gemeente Den Haag

Hoofdkantoor

Den Haag

Type

Gemeente

Activiteiten

Wonen, Kantoren, Retail

Ontwikkelingen Binckhorst - Den Haag
Ontwikkelingen Binckhorst - Den Haag Voormalig industrieterrein met drie binnenhavens
Sinds 2016 wordt het bedrijventerrein de Binckhorst langzaam omgevormd. Het wordt een moderne, creatieve en vernieuwende stadswijk waar mensen werken en wonen.
Spuikwartier - Den Haag
Spuikwartier - Den HaagBruisende plek met nieuwe woningen
Het Spuikwartier wordt door de gemeente getransformeerd tot een bruisende plek met veel afwisseling. Het vernieuwde Spuiplein wordt een centrale ontmoetingsplaats. Daarnaast worden er honderden nieuwe woningen gebouwd.
Schoolgebouw Boylestraat - Den Haag
Schoolgebouw Boylestraat - Den Haag Oud schoolgebouw
In het oude schoolgebouw aan de Boylestraat komen 24 zelfstandige woningen voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar. Zo zorgt de gemeente voor extra woonruimte.