Herontwikkeling Kauwgomballenfabriek klaar

De tweede fase van de Kauwgomballenfabriek wordt opgeleverd. Hiermee zijn de vier gebouwen van het voormalige Maple Leaf complex in Amsterdam door Lingotto herontwikkeld tot bedrijfsverzamelgebouw.

De verschillende delen bieden ruimte aan een mix van bedrijven in de creatieve sector. De Kauwgomballenfabriek is hiermee een belangrijke pionier in de transformatie van het werkgebied Overamstel naar een nieuwe stadswijk.

In de eerste fase zijn studio’s gerealiseerd voor onder meer dans- en theatergezelschappen. Tevens worden hier bedrijfsruimten en kantoren verhuurd aan uiteenlopende bedrijven, variërend van broedplaatsen tot grote reclamebureaus.

In de tweede fase is een robuust productiegebouw getransformeerd in ruimtelijke loftkantoren. Het ontwerp van dit gebouw is gemaakt door het Rotterdamse bureau MEI Architecten. Inmiddels hebben Q Music, EMI en de MT Media groep een loftkantoor gehuurd.

De voormalige kauwgomballenfabriek met een oppervlakte van 15.000 m2 bvo ligt centraal in Overamstel in Amsterdam, een gebied dat de komende jaren zal worden herontwikkeld tot een gemengde stadswijk met wonen en werken. Lingotto heeft ongeveer 4.000 m2 van het complex herontwikkeld tot loftkantoren.

De overige industriële gebouwen, ongeveer 11.000 m2, is in gebruik voor een uiteenlopend programma met stedelijke voorzieningen, zoals bedrijfsruimte voor de creatieve industrie.