"We hebben geen stenen meer nodig om te kunnen werken"

"We hebben geen stenen meer nodig om te kunnen werken"

De telefoon en de laptop zijn het kantoor. "We hebben geen stenen meer nodig om te kunnen werken, maar ze dienen weldegelijk een doel", stelt Annelou de Groot, development director van de International Workplace Group in de nieuwste aflevering van Yardi Proptech Insights. Zij gelooft in een 15 minuten stad waarin ook de flexoffice een belangrijke rol speelt.

Corona heeft volgens De Groot trends versneld. Eén daarvan is op afstand werken. “De hele tijd thuiswerken is niet ideaal, maar elke dag naar kantoor reizen ook niet. Zo is het werk meer hybride geworden. Drie keer zoveel bedrijven als voor de pandemie denken nu na over een hybride model. Daarin werken we een beetje op kantoor, een beetje thuis maar vooral ook dichtbij huis. Dat dichtbij huis werken faciliteren wij als IWG. Wij nemen daarmee een tussenplek in. Dat biedt voordelen voor zowel werkgever als werknemer. Voor de werknemer levert het direct privétijd op omdat hij of zij niet zo ver hoeft te reizen. Voor de werkgever gaat om een blije medewerker, maar ook om het verminderen van de CO2-footprint.”

Bekijk hier de video met Annelou de Groot van IWG

Wil je dit gesprek verder lezen? Ga dan naar het volledige artikel.

Bezoek ook het partnerdossier op Vastgoedmarkt.nl

Richard Gerritsen, Yardi; 'Investeren in vastgoed is gewoon veel risicovoller geworden dan ruim een jaar geleden.' Fotografie: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency.

Vastgoedsector aan vooravond van nieuwe automatiseringsgolf

De digitale transformatie in de vastgoedsector raakt in een ware stroomversnelling. Dat voorspelt Richard Gerritsen, directeur Europa van technologiepartner Yardi. Hij noemt vier belangrijke redenen waarom de aandacht voor proptech niet inzakt, maar juist hoog op de agenda komt.

Sven von Glinski en Cyril van den Hoogen CFO bij Altera Vastgoed in Amstelveen.

Data en digitalisering zijn cruciaal voor het nemen van beslissingen

Om als vastgoedbelegger de juiste beslissingen te kunnen blijven nemen op onder meer het gebied van ESG, zijn het koppelen en analyseren van verschillende databronnen van cruciaal belang. Dat zeggen Cyril van den Hoogen (CFO) en Sven von Glinski (Digital Manager) van Altera Vastgoed. Digitalisering staat niet voor niets hoog op de agenda bij de vastgoedbelegger uit Amstelveen. 'Wie Paris Proof wil worden, móet de digitale informatiehuishouding op orde hebben.'

Jaap van der Bijl, CEO van Altera Vastgoed bij The Mayor in Amstelveen

Jaap van der Bijl (Altera): Vooruit denken en doen in balansjaar 2023

Stijgende rente en inflatie, schaarste in de haarvaten van de maatschappij, hoge energiekosten, dreigende recessie, minder besteedbaar inkomen, discussies over de uitstoot van stikstof en PFAS, toenemende druk op de ruimte: je zou haast pessimistisch worden van deze megatrends, maar dat weigert CEO Jaap van der Bijl van vastgoedbelegger Altera te doen. 'Het credo is vooruit denken, vooruit doen. Iedereen in de vastgoedwereld moet wennen aan de nieuwe realiteit. Ik zie 2023 als een balansjaar.'

Rudy Verstappen, ESG Manager bij Altera

Altera streeft met vastgoed vooral naar duurzamere samenleving

Het Altera woningfonds van vastgoedbelegger Altera Vastgoed is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot meest duurzame woningfonds ter wereld. Dat heeft het toonaangevende GRESB - Global Real Estate Sustainability Benchmark - deze week bekendgemaakt. Ook het Altera winkelfonds - gericht op food & convenience - doet het uitzonderlijk goed, als nieuwe nummer één van Nederland en een tweede plek wereldwijd.