NVM neemt activa Realnext over

De NVM neemt per 1 december de activa van commercieel vastgoedplatform Realnext over. De Stichting Realnext heeft besloten te stoppen met dit online platform.
Delen:
Fusie, overname

NVM neemt de domeinnaam, de handelsnaam en de databank inclusief rechten over en gaat deze integreren in het eigen dataplatform brainbay. Hiermee ontstaat er meer eenduidigheid in transactiedata, verbetert de kwaliteit van de brainbay database, wordt de transparantie in de markt vergroot en leidt het tot een betere adviesverlening door makelaars en taxateurs.

Betrouwbare data

‘Betrouwbare data worden meer en meer het fundament voor professionele advisering en dienstverlening binnen commercieel vastgoed, zegt Sander Heidinga, voorzitter NVM Business. ‘De integratie van de Realnext data zorgt voor een dataconcentratie en kwaliteitsimpuls van de brainbay database waarmee onze leden nog betere adviezen kunnen geven en betrouwbaardere publicaties kunnen maken.’

De NVM zal de Realnext partners, zowel de NVM leden als de niet-NVM leden, voor zover mogelijk faciliteren met het online publiceren van hun vastgoedaanbod na sluiting van het Realnext platform op 30 november 2021.