Lagarde vreest stevige krimp economie eurozone door corona

Lagarde vreest stevige krimp economie eurozone door corona
ECB-topvrouw Christine Lagarde.

President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) vreest dat de economie van de eurolanden dit jaar met 5 procent kan krimpen.

Dit komt door de schadelijke impact van het coronavirus en de maatregelen van overheden om de uitbraak te beteugelen. Dat schrijft de Duitse zakenkrant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Volgens de kant zou Lagarde dit hebben gezegd in overleg met Europese regeringsleiders over de coronacrisis. Haar prognose is volgens de krant gebaseerd op de ‘realistische aanname’ dat quarantainemaatregelen door Europese overheden drie maanden zullen gaan duren.

Steunmaatregelen ECB

Op 2 maart had de ECB actie aangekondigd om de economie van de eurozone te ondersteunen tijdens de verspreiding van het coronavirus. Het nu aangekondigde pakket aan maatregelen stelde beleggers teleur. Lagarde riep Europese overheden op ambitieuze ingrepen te doen tegen de economische schade van de virusuitbraak, bijvoorbeeld door belastingverlichting of hogere publieke uitgaven. Steeds meer economen vrezen dat de Europese economie in een recessie zal belanden door de crisis.

Lees meer over

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.