Veel hypotheekaanvragen ondanks coronacrisis

Veel hypotheekaanvragen ondanks coronacrisis

Het aantal hypotheekaanvragen in Nederland was de afgelopen weken zeer hoog, ondanks de uitbraak van het coronavirus. Volgens De Hypotheekshop hangt dit waarschijnlijk samen met de sterk gedaalde hypotheekrente.

Afgelopen twee weken behoorden met ruim 10.000 aanvragen tot de top tien van weken met het hoogste aantal hypotheekaanvragen, aldus de hypotheekadviseur.

Door angst bij beleggers voor de economische gevolgen van het coronavirus, is de marktrente fors gedaald. Ook hebben centrale banken extra maatregelen aangekondigd om de economie te stimuleren. Hierdoor is ruimte ontstaan bij geldverstrekkers om de hypotheekrente te verlagen.

Daling hypotheekrente

Met name de laatste twee weken daalt de hypotheekrente hard. Volgens de Hypotheekshop bereikte deze afgelopen week met 1,62 procent een laagterecord. Het gaat om een gemiddelde van de hypotheekrente bij meerdere rentevaste perioden, bijvoorbeeld voor vijf jaar en voor tien jaar.

De Hypotheekshop verwacht overigens dat het aantal hypotheekaanvragen komende tijd wel omlaag zal gaan. Door het ingrijpende besluit om de scholen te sluiten en de plotse inkomensonzekerheid bij sommige consumenten, is de situatie inmiddels gewijzigd.

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.