Jannes van Loon woningmarktonderzoeker bij NVB

Jannes van Loon woningmarktonderzoeker bij NVB
Jannes van Loon

Jannes van Loon gaat per 2 juli 2019 aan de slag als woningmarktonderzoeker bij NVB Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers . Hij zal zich onder meer gaan bezighouden met de onderzoeken en publicaties van NVB, waaronder de halfjaarlijkse Thermometer Koopwoningen.

Van Loon (33) studeerde sociale geografie in Amsterdam en promoveerde aan de KU Leuven op de (non-)financialisering van de stedelijke ontwikkeling in Nederland en Vlaanderen. De afgelopen twee jaar is hij als vastgoedonderzoeker werkzaam geweest bij vastgoedadviseur CBRE.

Van Loon ziet voor NVB, met een ledenbestand dat verantwoordelijk is voor zo'n 75 procent van de nieuwbouwwoningproductie in Nederland, een belangrijke rol in het terugdringen van het groeiende woningtekort. 'Ik kijk ernaar uit om hier mijn bijdrage aan te leveren en een actieve rol te spelen in het woningbouwdebat. Ik deel mijn kennis en onderzoeksresultaten graag met de leden van NVB, opdat zij nog beter hun werk kunnen doen, namelijk mensen een ‘thuis’ geven.'

Met de komst van Van Loon zet NVB opnieuw een stap in de professionalisering van de vereniging.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.