Lars van Engelen jong vastgoedtalent van 2019

Lars van Engelen jong vastgoedtalent van 2019
Snippe-projectdirecteur Lars van Engelen (midden) is winnaar van de Young Talent Award 2019

Lars van Engelen, projectdirecteur van Snippe Projecten, heeft de Funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019 gewonnen. Zijn ontwikkelplan Westerpark-Noord The Green City - een grootschalige, multifunctionele herontwikkeling van het monofunctionele bedrijventerrein Sloterdijk-Zuid - sprak de vakjury het meest aan.

Het was een close-call, want vóór de finale om 10.30 uur op 6 juni 2019 op de Vastgoedmarkt-stand op de Provada stonden de drie finalisten gelijk. Niraj Sewraj (31), stadsontwikkelaar bij BPD, had het beste blog geschreven. Lieske van Pelt, asset manager Retail CBRE Global Investors, haalde online de meeste stemmen binnen. De laatste weken heeft ze een eindspurt gemaakt en streefde daarmee Van Engelen net voorbij.

Het slotdebat, waarin de drie finalisten een ontwikkelcasus presenteerden, was dus bepalend. Het ontwikkelplan van BPD-ontwikkelaar Sewraj om het Buikslotermeerplein om te vormen van inzichzelfgekeerd wijkwinkelcentrum tot een woon-, werk-, winkel- en verblijfsgebied maakte indruk op de jury. Ook het plan van CBRE GI-asset manager Lieske van Pelt om de 1,2 kilometer nu nog onveilige en verpauperde Groene Hillendijk in Rotterdam-Zuid te transformeren naar een groene, multifunctionele stadsboulevard wekte interesse van de jury.

Uiteindelijk maakte het ontwikkelplan van de Snippe-projectdirecteur de meeste indruk. Van Engelen ziet een gouden toekomst weggelegd voor Sloterdijk-Zuid, zo dichtbij het populaire Westerpark en de bruisende stadsomgeving van station Sloterdijk. Hij wil de huidige lelijke kantoren en bedrijfsruimten vervangen door een gemengdg vastgoedprogramma van 500.000 m2. Om twijfelende investeerders over de streep te trekken en de businesscase zekerder te maken, biedt hij ze een aandeel naar rato aan in een extra programma van 100.000 m2 boven het spoor.

Juryvoorzitter Marc Roos van Funda in business maakte de winnaar net voor het middaguur bekend, na het juryberaad. De jury vond het plan van Van Engelen het meest overtuigend. Ook met zijn presentatie en zijn feedback op kritische vragen troefde hij de andere twee af. ‘Jullie hebben het ons heel moeilijk gemaakt. Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze competitie zijn de drie finalisten met hetzelfde aantal punten geëindigd. Iemand met een missie, met een visie en een neus voor rendement. Alle drie unieke aanvullende competenties. Maar kan er maar een de winnaar zijn en dat is Lars.’

De winnaar ontving een waardecheque van de Amsterdam School of Real Estate. Daarmee wil ASRE bijdragen aan het verder uitbouwen van de carrière van Lars van Engelen. ‘Lars wacht nu eeuwige roem en eeuwige jeugd, want jonge talenten van acht jaar geleden worden nu nog steeds zo genoemd’, aldus ASRE-directeur Leo Uittenbogaard. Als academic partner van de Young Talent Award reikt ASRE al sinds 2014 de cheque uit. ASRE en Funda in business zijn beide sponsors van de Young Talent Award.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.