'Mister Provada' Flip Kerkhoven keert terug in gala

'Mister Provada' Flip Kerkhoven keert terug in gala

Flip Kerkhoven heeft dit jaar 'zijn' Provada overgedragen aan zijn voormalige rechterhand Peter Schreuter. Hij noemt zich nu pensionado, maar kruipt hij ook achter de geraniums?

‘Ben je mal, ik ga gewoon door. Ik blijf ook ambassadeur van Provada, ben alle drie de beursdagen aanwezig’, verzekert Kerkhoven, die even in zijn oude rol schiet. ‘De beurs is helemaal uitverkocht, het loopt als een trein. Dit jaar hebben wij voor het eerst Shell Vastgoed. Dat is een unicum, die club kom je nergens anders tegen.’

Na zijn afscheid bij de beursorganisatie heeft Kerkhoven zijn oude stiel weer opgepakt van evenementenorganisator. Voorafgaand aan en tijdens zijn Provada-avontuur organiseerde hij gala-diners rond een thema. Zo regelde hij tien jaar lang het Flying Doctors en African Doctors Gala, het laatste ook in Monaco. Vervolgens organiseerde hij gedurende twee jaar het Captains of Industry Diner, tot de kredietcrisis van 2008 daar het tapijt onderuit trok. ‘De grootste vastgoedfinancier van Nederland nam altijd drie tafels af, maar moest daar door bezuinigingen mee stoppen. Als je mensen ontslaat, ga je natuurlijk niet gezellig op een gala zitten.’

Met de huidige gierende hoogconjunctuur en zijn twaalf jaar ervaring zijn de omstandigheden voor Kerkhoven ideaal om de draad weer op te pakken. Zijn evenementen trokken in het verleden tot wel duizend gasten. De gala-organisator zorgde dan ook altijd voor een bijzondere line-up van in het oog springende gasten. Zo kreeg het Flying Doctors Gala 2001 bijzonder cachet door de aanwezigheid van actrice Gina Lolobrigida, toen 74.

Wall of fame

Het leverde een fraaie foto op van de Italiaanse diva aan Kerkhovens arm, die prominent figureerde in zijn wall of fame op het Provada-kantoor. Andere trofeeën toonden Kerkhoven met beroemdheden als Prins Bernhard, Shirley Bassey, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud en Cor van Zadelhoff. Sponsorgelden zijn opnieuw het verdienmodel achter het Dutch Real Estate Gala, vertelt Kerkhoven.

Het gala staat nu in planning voor zaterdagavond 7 december 2019. Als locatie is gekozen voor het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, de catering staat onder de strakke regie van chef Walter Rietbergen van sterrenrestaurant Latour in Huis ter Duin. Hoofdact is een modeshow uit Monaco van een couturier die prinses Stéphanie van Monaco kleed én Lady Gaga. Het feest wordt omlijst door zangeres Caro Emerald en haar band. Gasten kunnen vanzelfsprekend in het hotel blijven slapen. ‘De volgende ochtend kunnen de dames dan de geshowde kleding passen’, zegt Kerkhoven.

H.K.H. prinses Margarita

Kerkhoven organiseert het prestigieuze feest niet alleen, maar krijgt bijstand van twee voormalige leden van zijn organisatieteam: Caroline van Ittersum en Annette Wijdom. ‘Annette kent prins Albert van Monaco goed’, vertelt Kerkhoven. Over royalty gesproken: het gala wordt overigens ook ondersteund door Hare Koninklijke Hoogheid Margarita prinses de Bourbon de Parme, die er haar eigen juwelenlijn zal tonen.

Het briefpapier van zijn nieuwe onderneming is gedrukt en de verkoop van tafels is reeds gestart. ‘Peter Göbel van ING Real Estate heeft al een tafel afgenomen, nu ben ik op tournee langs bekenden uit de vastgoedsector. En tijdens de Provada kom ik natuurlijk iedereen weer tegen.’

Dit artikel staat in de Vastgoedmarkt Provada-special 2019.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict’ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek ‘Online of Flatline’ bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.