Rabobank lanceert Vista Hypotheken

Rabobank lanceert Vista Hypotheken

Rabobank heeft na Obvion een tweede hypotheekdochter in de markt gezet. Vista Hypotheken, dat hypotheken verstrekt aan woningstarters, wordt gefinancierd door (internationale) institutionele beleggers.

Dat heeft de grootbank op 18 april bekendgemaakt. Vista Hypotheken richt zich primair op consumenten die een eerste huis kopen en kiezen voor heldere, eenvoudige voorwaarden en vaak een lange rentevaste periode. Voor de financiering van Vista Hypotheken werkt Rabobank samen met Robeco. Robeco introduceert het Robeco Dutch Mortgages Fund, dat (internationale) institutionele beleggers de mogelijkheid geeft om de Nederlandse hypotheekmarkt te betreden.

De Rabo-dochter biedt jonge kopers annuïtaire en lineaire hypotheken aan via onafhankelijke hypotheekadviseurs. Michiel Kwaaitaal, directeur Wonen bij Rabobank: ‘Kapitaaleisen voor banken worden steeds strenger, wat hypotheken op de eigen balans duur maakt. De introductie van Vista Hypotheken is ons antwoord op deze ontwikkelingen. Dit past in het streven van Rabobank om haar prominente positie op de hypotheekmarkt met gunstige tarieven te waarborgen en tegelijkertijd in te spelen op strengere kapitaaleisen.’

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.