nieuws

Prologis tekent huurovereenkomsten voor 225.000 m2

Transacties

Wereldmarktleider Prologis heeft huurovereenkomsten voor in totaal 225.000 m2 logistieke ruimte in Zuid-Nederland getekend.

Prologis tekent huurovereenkomsten voor 225.000 m2

De contracten gelden voor verschillende locaties in Zuid-Nederland, waaronder Waalwijk, Tilburg, Oosterhout, Venlo en Born. Het gaat hierbij zowel om overeenkomsten voor nieuwe als bestaande distributiecentra.

Van de 225.000 m2 is 55.000 voor Ingram Micro, die de huurovereenkomst verlengde voor het distributiecentrum Waalwijk DC1. Tevens is overeengekomen dat zij het nabijgelegen DC2 van 18.000 m2 betrekken.

Jack Heijkans, Country Executive Benelux van Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services, vertelt:  ‘Wij zijn blij dat we onze langlopende overeenkomst met Prologis wederom hebben verlengd. Wij kiezen voor Prologis omdat zij ons flexibiliteit in groei kunnen bieden op dezelfde locatie én omdat het aansluit bij onze strategie om in het zuiden van Nederland onze expansie verder vorm te geven.’

Sander Breugelmans, Vice President, Country Manager Prologis Benelux, licht toe: ‘Nederland blijft een geliefde locatie voor onze klanten. Het is de toegangspoort tot Europa. De economische groei en toegenomen uitgaven van consumenten hebben de vraag naar logistieke bedrijfsruimte vergroot. Wij proberen hier op een verantwoorde wijze op in te spelen door vooral op specifieke logistieke hotspots uit te breiden. Deze voorzien we van toekomstbestendige logistieke faciliteiten die niet alleen aan de wensen voldoen van de huidige gebruiker, maar die ook passend zijn voor een tweede of derde generatie klanten.’

Prologis was op 30 juni 2019 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed in de Benelux.

Reageer op dit artikel