nieuws

CBRE koopt DC Fonq van Somerset

Transacties

CBRE Global Investors heeft een nieuw, recent opgeleverd distributiecentrum op bedrijventerrein De Meern in Utrecht aangekocht van Somerset Capital Partners.

CBRE koopt DC Fonq van Somerset

Het logistieke centrum heeft een oppervlakte van circa 30.000 m2 en is volledig en langjarig verhuurd aan online woonwinkel Fonq. Het distributiecentrum is ontwikkeld op een kavel van bijna 3,5 hectare groot, naar een ontwerp van Mulderblauw Architecten en is gerealiseerd door aannemingsbedrijf Wouters Schijndel B.V. Het logistieke centrum is BREEAM gecertificeerd met een ‘Very Good’ score.

Logistiek vastgoed

De aankoop van het distributiecentrum maakt deel uit van de portefeuille welke reeds eind 2017 is aangekocht door CBRE Global Investors. De totale omvang van deze portefeuille van Somerset Capital Partners met hoogwaardig logistiek vastgoed bedraagt circa 260.000 m².

Toekomstbestendige locaties

Maurice Stieger, Asset & Transaction Manager Logistics bij CBRE Global Investors: ‘Deze strategische aankoop van logistiek vastgoed in Nederland is onderdeel van onze lange termijn visie om onze logistieke portefeuille in Nederland verder uit te breiden op toekomstbestendige locaties met moderne en duurzaam gerealiseerde objecten. Het moderne kantoor met zichtlocatie aan de snelweg komt
tegemoet aan de toenemende kwaliteitseisen vanuit logistieke gebruikers.’

Over Lage Weide

Somerset Capital Partners voerde al eerder op De Meern soortgelijke ontwikkelingen uit. Ook de DC’s van Kuehne + Nagel en Picnic zijn ontwikkelingen van Somerset Capital Partners. Bedrijventerrein De Meern ligt aan de rand van Utrecht direct langs de A2 en is één van de oudste bedrijventerreinen van Nederland. Aanvankelijk vestigden zich er met name industriële bouwbedrijven, momenteel ligt het accent vooral op logistiek en distributie.
CBRE Global Investors is bij deze acquisitie van dit logistieke centrum geadviseerd door JLL.

Reageer op dit artikel