nieuws

Mooiland verkoopt 597 woningen in Groningen

Transacties

Woningcorporatie Mooiland verkoopt 551 huurwoningen aan sociale huisvester Acantus en 46 aan Groninger Huis.

Mooiland verkoopt 597 woningen in Groningen
De Meerpaal Veendam, nu nog van Mooiland en vanaf 31 december 2018 van Acantus.

Dat meldt Mooiland op zijn website. De overdracht gebeurt 31 december 2018. De woningen voor Acantus staan in de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Veendam. De portefeuille die Groninger Huis overneemt bevat woningen in Midwolda, Nieuwolda en Oostwold.

Verkoper Mooiland verkleint zijn werkgebied. Het kerngebied is Noordoost-Brabant en Gennep, maar de corporatie verhuurt woningen in grote delen van Nederland. Om op alle locaties zichtbaar te zijn en de vinger aan de pols te houden is niet makkelijk, omdat de woningen ver van elkaar liggen. Daarom zijn woningen buiten het kerngebied in de verkoop.

In 2017 stootte Mooiland al zijn Friese portefeuille af.

Reageer op dit artikel