nieuws

Historisch wooncomplex Zoudenbalch Utrecht verkocht

Transacties

Historisch wooncomplex Zoudenbalch Utrecht verkocht
Huis Zoudenbalch, Utrecht

Lekstede Wonen en Woongoed Zeist hebben het 24 appartementen tellende historische Huis Zoudenbalch in Utrecht verkocht aan Maxwell Invest.

Het complex heeft een gotische uitstraling en opvallende rode luiken. De koper is Wellmax, overkoepelende naam Maxwell Invest. De koper betaalde 5,275 miljoen euro (Kadaster) voor het pand aan de Donkerstraat 15-19 in Utrecht.

Het pand telt 24 appartementen, 21 bergruimten, een overdekte fietsenstalling en een binnentuin. De transformatie van het voormalige kantoor dateert van 2011. In de akte van levering is opgenomen dat de nieuwe eigenaar gedurende 7 jaar de huren onder de liberalisatiegrens niet tot boven die grens kan verhogen. Ook voor de verkoop van appartementen aan huurders gelden beperkingen.

Directeur-eigenaar Cyril de Weerdt van vastgoed- en projectontwikkelingsorganisatie Maxwell Invest is blij met de gunning door de twee corporaties. ‘Dit unieke stadskasteel in de historische binnenstad van Utrecht is een zeer waardevolle aanvulling op onze bijzondere en monumentale vastgoedportefeuille.’

Maxwell Invest is gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren van residentieel vastgoed. Vanuit ’s-Hertogenbosch transformeert en beheert de onderneming projecten in Den Haag, Delft, Amsterdam, Zwolle, Nijmegen en Utrecht.

Capital Value begeleidde het verkoopproces.

Reageer op dit artikel