nieuws

Kroonenberg verhuurt bioscoop in Keyserstroom Meppel

Transacties

Kroonenberg verhuurt bioscoop in Keyserstroom Meppel
Bioscoop

Kroonenberg verhuurt de bioscoop in de Keyserstroom in Meppel aan Albert Jan Vos, voormalig directeur JT Bioscopen. Het betreft 2.500 m2 voor een bioscoop en horecagelegenheid.

De bioscoop en horecagelegenheid worden in het vernieuwde winkelcentrum gerealiseerd. De huurovereenkomst gaat eind 2018 in.

De bioscoop zal Luxor heten, net als de bioscoop die vroeger in Meppel gevestigd was. De 4 zalen met in totaal 360 stoelen, worden als een klassieke bioscoop ingericht met rood pluche. Verwachting is dat er jaarlijks circa 100.000 bezoekers gebruik maken van de bioscoop. De aangrenzende horecagelegenheid zal een terras aan de voorzijde krijgen.

Albert Jan Vos begon zijn carrière als bioscoopmanager in Meppel, runde jarenlang twee bioscopen in de regio en gaf vier jaar leiding aan JT Bioscopen. Vos is verantwoordelijk voor het zeer succesvolle horeca/bioscoop concept Het Postkantoor in Hoogeveen.

De Keyserstroom, gelegen in het kernwinkelgebied van Meppel, wordt ingrijpend verbouwd naar ontwerp van architect EUP Design. De toevoeging van een bioscoop en horeca zorgt ervoor dat bezoekers vaker naar Meppel komen en er langer zullen verblijven, wat een positief effect heeft op de levendigheid in dit deel van de stad.

Naar verwachting zal de vernieuwde Keyserstroom eind 2018 geopend worden. Tijdens de werkzaamheden blijft het winkelcentrum geopend voor publiek.

Deze transactie is tot stand gekomen door inzet van E.CP, ontwikkelaar van de Keyserstroom.

Reageer op dit artikel