nieuws

Meerdere transacties in gerenoveerde Mondriaantoren

Transacties

Meerdere transacties in gerenoveerde Mondriaantoren

Het 25.000 m2 omvattende kantoorgebouw Mondriaantoren in Amsterdam is gerenoveerd. Eigenaar First Sponsor Group
sloot nieuwe huurovereenkomsten met Rabobank, Philips, Lazard, Searchlite en The Office Operators (TOO).

Rabobank, een van de huurders al voor de verwerving van de Mondriaantoren door FSG, eind 2015, sloot een nieuwe lange termijn huurovereenkomst voor de huur van  9.270 m2 verspreid over de eerste en tweede verdieping en de vierde tot en met de twaalfde verdieping. Op een deel van de begane grond is inmiddels een exclusieve entree voor Rabobank gecreëerd. Dit als onderdeel van een volledige renovatie van de entree op de begane grond inclusief de liftruimtes op alle verdiepingen naar ontwerp van architect Piet Boon.

Met The Office Operators is een huurovereenkomst gesloten voor de huur van twee verdiepingen – 26 en 27 – voor in totaal circa 1.500 m2. TOO start met de exploitatie van een Business Center in de Mondriaantoren en zal tevens de receptiediensten in het kantoorgebouw verzorgen inclusief aanvullende services waaronder secretariële ondersteuning, stomerij diensten, exploitatie van het vergadercentrum en auto-was services.

Delta Lloyd, eveneens al een van de huurders voordat FSG de Mondriaantoren verwierf, heeft aangegeven gefaseerd te zullen vertrekken. Afgelopen jaar heeft Delta Lloyd daarom onderverhuurovereenkomsten met een aantal gebruikers gesloten voor een groot deel van de door Delta Lloyd gehuurde ruimtes.

Philips sloot een huurovereenkomst voor 887 m2 op de derde verdieping en meest recent is 750 m2 op de dertiende verdieping verhuurd aan Searchlite.

Voor de verhuur is op dit moment nog 3.000 m2 beschikbaar, gelegen op de dertiende (200 m2), veertiende, vijftiende en zestiende verdieping (elk circa 950 m2). Namens FSG zijn CBRE en Cushman & Wakefield aangesteld als verhurende makelaars voor de Mondriaantoren in Amsterdam.

De Mondriaantoren, gebouwd in 2002, ligt aan het Amstelplein 6-8 in kantoorlocatie Omval in Amsterdam. Het gebouw is 120 meter hoog en telt 30 verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage van twee verdiepingen.

Reageer op dit artikel