nieuws

Ierse speelgoedketen kiest voor Nederland

Transacties

Ierse speelgoedketen kiest voor Nederland
Britse winkel van Smyths Toys

De Ierse speelgoedketen Smyths Toys kiest Nederland als springplank voor het Europese vasteland. Het bedrijf heeft plannen om ‘op korte termijn’ dertig winkels van 1.000 tot 3.000 m2 openen.

Dat blijkt uit een persbericht van vastgoedadviseur Colliers International, die Smyths Toys adviseert bij de aangekondigde expansie. De aankondiging is opvallend nu steeds meer speelgoed online wordt verkocht, Blokker is gestopt met het merk Bart Smit en de Amerikaanse speelgoedgigant Toys ‘R Us is vorig jaar gefailleerd.

Smyths Toys is een Iers familiebedrijf en opgericht door vier broers in 1986 in Galway. Het bedrijf verkoopt speelgoed voor alle leeftijden en heeft dertig winkels in Ierland en tachtig winkels in het Verenigd Koninkrijk. Door winkels op het vasteland van Europa te openen, geeft Smyths Toys invulling aan hun expansiestrategie.

Er is gekozen om in Nederland te starten vanwege de goede beheersing van de Engelse taal en de makkelijke bevoorrading via de haven van Rotterdam. De nieuwe winkels liggen bij voorkeur aan de rand van de stad of in de binnenstad. De opening van dertig winkels moet ongeveer 600 banen opleveren. Na een succesvolle uitrol in Nederland gaan ze uitbreiden naar de overige landen.

Reageer op dit artikel