nieuws

Oracle betrekt herontwikkeld kantoor Amsterdam

Transacties

Oracle betrekt herontwikkeld kantoor Amsterdam
Nieuwevaart 5-9 in Amsterdam

Oracle is op 1 september 2017 verhuisd naar een kantoor aan Nieuwevaart 5-9 in Amsterdam. Het voormalige gemeentekantoor is volledig herontwikkeld tot een high end en duurzaam kantoorgebouw.

De eigenaar, een joint venture tussen APF International en Angelo, Gordon & Co, verwierf het pand in 2015. Peak Development werd aangesteld voor het herontwikkelingsproces. Deze zomer zijn de werkzaamheden afgerond en is Oracle verhuisd naar het nieuwe zogeheten Cloud Center. In het pand met een oppervlakte van 6.340 m2 werken nu 400 mensen. De beeldbepalende nieuwe gevel is naar ontwerp van Cruz y Ortiz.

Wiggert Karreman, partner van APF International, kijkt terug op een geslaagd project. ‘Toen we nog geen twee jaar geleden het pand aankochten in een minder goede kantorenmarkt zagen wij de potentie van de locatie en het niet zo fraaie gebouw. Dat een kandidaat-huurder binnen een half jaar al in beeld was, is de prettige bevestiging geweest hiervan.’

Reageer op dit artikel