nieuws

New York Pizza mag niet naar Amsterdam Zuid

Transacties

New York Pizza gaat de beslissing van de rechter aanvechten waarbij de keten werd bestempeld als fastfoodrestaurant. De pizzaketen mag van het Amsterdamse stadsbestuur geen filiaal openen in de Ferdinand Bolstraat, omdat het betreffende pand een restaurantbestemming heeft.

New York Pizza mag niet naar Amsterdam Zuid
New York Pizza

Dat oordeel van de rechter op 3 augustus betekende concreet dat New York Pizza voorlopig geen. Stadsdeel Zuid wil het nieuwe filiaal tegenhouden, omdat er geen ruimte zou zijn voor een fastfoodgelegenheid en in het pand alleen een restaurant mag komen. Omdat een pizza nu eenmaal snel klaargemaakt kan worden en vanwege het gegeven dat een dergelijk filiaal verdere overlast kan veroorzaken in een al drukke buurt, ging de rechter mee in het bezwaar van de gemeente.

Volgens New York Pizza kan de uitspraak verstrekkende gevolgen hebben voor pizzeria’s en het verlenen van horecavergunningen in de hoofdstad. Verder wijst de keten er op dat het filiaal dat zij in de Ferdinand Bolstraat voor ogen hebben, een wat luxer restaurant van de keten betreft. De zaak bij de Raad van State dient naar verwachting begin september. New York Pizza is in 1993 opgericht door de broers Max en Philippe Vorst en Richard Abram.

Volgens de Nederlandse pizzaketen heeft de uitspraak mogelijk ook grote gevolgen voor horeca in heel Nederland. Volgens een woordvoerder kunnen alle restaurants waar eten snel wordt bereid en gegeten nu dus het stempel fastfood krijgen. ‘Restaurants waar een snelle pasta, pizza, pannenkoek, hamburger, of broodje wordt gemaakt. De stad zit er vol mee. Krijgen ze allemaal geen vergunning meer?’

Reageer op dit artikel