nieuws

Nederlandse Rode Kruis verplaatst hoofdkantoor

Transacties

Nederlandse Rode Kruis verplaatst hoofdkantoor

Het Nederlandse Rode Kruis verplaatst zijn hoofdkantoor naar een nieuwe locatie in Den Haag. De organisatie met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld verruilt begin 2018 het Leeghwaterplein voor de Anna van Saksenlaan 50.

Hiervoor is een langjarig huurcontract overeengekomen met Van der Vorm Vastgoed. Het Rode Kruis huurt het gehele gebouw dat 2.850 m2 kantoorruimte en bijbehorende parkeerplaatsen omvat.

Het kantoorgebouw met de naam Flores ligt in kantorengebied De Groene Schenk dichtbij het Beatrixkwartier en op loopafstand van station Den Haag Laan van N.O.I. De kantoorruimte in het gebouw is verdeeld over vijf lagen en het gebouw beschikt over energielabel A.

Van der Vorm Vastgoed is een private vastgoedonderneming gevestigd in Rotterdam met een (inter)nationale vastgoedportefeuille bestaande uit woningen, kantoren en winkels. Daarnaast ontwikkelt Van der Vorm Vastgoed ten behoeve van de eigen portefeuille. Van der Vorm Vastgoed belegt in vastgoed in Nederland, Frankrijk, Engeland en Polen.

Het Rode Kruis werd tijdens deze transactie geadviseerd door Servast Consultants te Utrecht. Van der Vorm Vastgoed werd vertegenwoordigd door CBRE in collegiale samenwerking met Jacobus Recourt Bedrijfsmakelaars.

Reageer op dit artikel