nieuws

Hornbach opent megawinkel Amsterdam

Transacties

Hornbach opent megawinkel Amsterdam
Hornbach

Hornbach heeft zijn twaalfde Nederlandse winkel op 17 februari in Amsterdam geopend. Het filiaal in Amsterdam-Sloterdijk heeft een oppervlakte van 20.000 m2.

Dat meldt de Duitse doe-het-zelfketen op zijn eigen website. De nieuwste vestiging in Nederland bestaat uit twee verdiepingen en is over een doorgaande weg heen gebouwd. De winkel aan Berchvliet 14 beslaat bijna 20.000 m2 en is hiermee groot genoeg om ruim 120.000 artikelen te herbergen. Behalve een doe-het-zelfwinkel bevat het complex een tuincentrum en een drive-in. De winkel creëert 150 direct en 150 indirecte banen, aldus de keten.

De grootste Nederlandse Hornbach-winkel met 24.000 m2 staat in Breda. Hierna wil Hornbach nog minimaal acht megavestigingen openen in Nederland. De volgende megawinkels zijn gepland in Den Haag, Zwolle, Enschede en Duiven. Hornbach bouwmarkt en tuincentra is een dochter van Hornbach Holding met 155 vestigingen in negen landen. Onder de holding vallen verder een vastgoedbedrijf en een bouwmaterialenhandel. Het bedrijf haalt 57 procent van zijn omzet in Duitsland.

Reageer op dit artikel