nieuws

Vastint verhuurt 19.500 m2 aan WPP

Transacties

Vastint Netherlands is een huurovereenkomst aangegaan met ‘s werelds grootste communicatie- en marketing-servicesgroep WPP voor 19.500 m2 kantoorruimte in gebouw Rivierstaete in Amsterdam.

Het gebouw aan de Amstel is hiermee voor tweederde verhuurd. Rivierstaete wordt momenteel compleet gerenoveerd en getransformeerd. Het gebouw krijgt een gloednieuw interieur en exterieur, naar een ontwerp van Roberto Meyer van MVSA Architects. Glazen gevels maken het gebouw transparant en licht waardoor de uitzichten over de Amstel volledig tot hun recht komen. Dit wordt verder versterkt door de buitenterrassen die op verschillende vloeren worden gerealiseerd en de extra (negende) rooftop-verdieping waarmee het totale oppervlak op 30.000 m2 komt.  Rivierstaete was bij de oplevering in 1973 vooral opvallend vanwege de omvang; het was het grootste kantoorgebouw van Europa. Nog steeds zijn vooral de locatie en bereikbaarheid bijzonder; aan de Amstel op de rand van de Rivierenbuurt, vlakbij de A10 en de A2 en op loopafstand van station Amsterdam Amstel. 

Vastint werd in deze transactie begeleid door Peak Development uit Amsterdam, makelaars van CBRE en juristen van Houthoff. WPP werd geadviseerd door James Andrew International en DLA Piper. 

Reageer op dit artikel