nieuws

Merin en huurder verduurzamen kantoor Eindhoven

Transacties

Merin verhuurt kantoorruimte aan advies- en ingenieursbureau Tauw op Ekkersrijt 4008 in Eindhoven. Merin en Tauw gaan het gebouw samen verduurzamen.

Tauw is een Europees advies- en ingenieursbureau in milieuadvies en duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Het bureau huurt 791 m2 in het Merin-kantoor. Tauw wil bijdragen aan een duurzame omgeving. Ook Merin hecht veel waarde aan het verduurzamen van de bebouwde omgeving. Samen hebben ze een doelstelling geformuleerd voor het verduurzamen van het gebouw.

Het gebouw wordt voorzien van HR++ buitenbeglazing, luchtbehandeling met warmteterugwinning en ledverlichting. Hiermee is Merin weer een stapje dichterbij het doel om dit jaar in 100.000 m2  kantoor- en bedrijfsruimte ledverlichting te realiseren. In november start de verbouwing zodat Tauw begin 2017 kan verhuizen naar de nieuwe vestiging. Tauw heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië  waar ruim 1.000 mensen werken.

Colliers International adviseerde Merin bij deze transactie.

Reageer op dit artikel