nieuws

HBC huurt 31.000 m2 in Amstelveen en Almere

Transacties

Hudson’s Bay Company heeft huurcontracten getekend in Stadshart Amstelveen en Citymall Almere met een totale winkeloppervlakte van 31.000 m2. In totaal heeft het Canadese retailconcern nu op dertien locaties 172.400 m2 gehuurd.

HBC huurt 31.000 m2 in Amstelveen en Almere

In Amstelveen zal Hudson’s Bay 20.600 m2 winkelruimte huren van ASR Vastgoed Vermogensbeheer op Buitenplein 101. Hudson’s Bay en ASR Vastgoed Vermogensbeheer gaan het bestaande gebouw aan de oostkant van het winkelcentrum in nauwe samenwerking met de gemeente Amstelveen en andere belangengroepen volledig aanpassen. Het gaat om het voormalige V&D-complex in het winkelcentrum dat grotendeels eigendom is van Unibail-Rodamco.

Edwin van de Woestijne van ASR merkt op het dat om de vierde deal met HBC gaat, na eerdere huurovereenkomsten voor de oud-V&D-panden in Amersfoort, Haarlem en Leiden. ‘We zijn blij met de komst van het vernieuwende concept van HBC en zien er naar uit om samen met hen het winkelplezier in Amstelveen te vergroten. Het besluit van HBC om nog een langjarige samenwerking met ASR aan te gaan, geeft aan dat we op de juiste locaties zitten en een sterke vastgoedpartner in retail zijn.’

Met deze deal heeft ASR vier van zijn zes voormalige V&D-panden verhuurd. Alleen voor de panden in Bergen op Zoom en in Assen zoekt ASR nog gebruikers. Hudson’s Bay vestigt zich ook aan Citadel 16 in het Unibail-Rodamco-winkelcentrum Citymall Almere. Hudson’s Bay zal naast de voormalige V&D-locatie ook nog andere delen op de eerste en tweede verdieping beslaan. De winkel wordt groter dan 10.000 m2 en krijgt directe toegang tot de twee grootste parkeergarages.

Het winkelcentrum naar ontwerp van Rem Koolhaas staat in het hart van het stadscentrum, licht toe Otto Ambagtsheer, de Benelux-directeur van Unibail-Rodamco. ‘Als leidend Europees beursgenoteerd winkelvastgoedfonds zijn we blij om Hudson’s Bay aan onze portefeuille toe te kunnen voegen. Het warenhuis zal zich vestigen in het populaire winkelgebied in Almere. Omringd door sterke internationale merken zal de hoogwaardige Hudson’s Bay van grote waarde zijn voor onze bezoekers.’

In totaal beslaan de contracten die HBC tot nu toe heeft afgesloten 172.400 m2 winkelruimte: twaalf Hudson’s Bay-warenhuizen en een Saks OFF 5TH-winkel. HBC is voornemens de komende twee jaar tot twintig nieuwe warenhuizen te openen in Nederland. Vanaf medio 2017 denkt het Canadese concern de eerste vestigingen te openen. (MvL)

Reageer op dit artikel