nieuws

GGD en Veiligheidsregio huren 5.200 m2 in Alkmaar

Transacties

Vanaf maart 2015 betrekken GGD Hollands Noorden en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord samen het kantoorpand van de Rabobank aan de Hertog Aalbrechtweg 22 in Alkmaar. Het pand van 4.000 m2 wordt grondig gerenoveerd en uitgebreid en krijgt een extra etage van 1.200 m2. De partijen hebben een vijftienjarige huurovereenkomst getekend. De afgesproken huur is marktconform.

GGD en Veiligheidsregio huren 5.200 m2 in Alkmaar

Door het pand te delen, besparen beide organisaties flink op de huisvestingskosten. Daarnaast zorgt een gezamenlijk hoofdkantoor voor verdere versterking van de samenwerking tussen de twee. Kees Jasperse, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o., is blij met de nieuwe huurders. ‘We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door het gebouw te verduurzamen, zodat de GGD en de Veiligheidsregio in een heel duurzaam pand gaan werken. Daarnaast breiden we het pand uit met een extra bouwlaag en voorzien we in de parkeerbehoefte van de nieuwe bewoners door het naastgelegen pand af te breken.’

Het naastgelegen pand Hertog Aalbrechtweg 24-26, dat ook van de Rabobank is, wordt gesloopt. Hierdoor verdwijnt 3.000 m2 leegstaande kantoorruimte van de markt. In eerste instantie zouden de GGD en de Veiligheidsregio samen met de politie naar een nieuw te bouwen pand aan de Helderseweg in Alkmaar verhuizen. In juli 2013 kwam er een eind aan deze plannen nadat de politie zich terugtrok. De GGD en de Veiligheidsregio besloten samen verder te zoeken naar een geschikte bestaande locatie in Alkmaar. Het hoofdkantoor van de GGD is nu gevestigd in Schagen en dat van de Veiligheidsregio aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. Zoals de planning er nu uitziet, verhuizen beide organisaties in maart 2015 naar het nieuwe pand.

Bedrijfsmakelaardij Pieter Haverkamp bracht de huurtransactie in opdracht van de Rabobank tot stand. Namens de huurder was Building for Tomorrow erbij betrokken.

Reageer op dit artikel