nieuws

Hoofdkantoor Ahold naar Huys Europa van Rodamco Europe

Transacties

Supermarktconcern Ahold verhuist het hoofdkantoor van Zaandam naar Amsterdam.

Het kantoor van supermarktdochter Albert Heijn blijft wel in Zaandam gevestigd. De verhuizing van het holdingkantoor staat gepland voor het vierde kwartaal van 2005. Ahold – en meer specifiek de Group Support Office – vestigt zich in het kantoorgebouw Huys Europa aan de Piet Heinkade in het gebied Oostelijke Handelskade aan het IJ in Amsterdam. Het nieuwe kantoor krijgt maximaal 160 werkplekken over een totaal oppervlak van 5500 m2, plus 500 m2 commerciële ruimte. Het beursgenoteerde vastgoedfonds Rodamco Europe heeft op de Oostelijke Handelskade twee zogenaamde pakhuizen in eigendom. Naast Huys Europa is dat Huys Azië (8830 m2). Huys Europa is een ontwerp van de Architecten Cie en telt vier verdiepingen. Huys Azië is een ontwerp van het bureau KCAP en heeft zeven verdiepingen. De twee pakhuizen hebben samen een totaal verhuurbaar oppervlak van 14.600 m2 aan kantoorruimte, plus een ondergrondse parkeergarage. De twee gebouwen worden halverwege deze maand opgeleverd. Het Huys Afrika (5900 m2) is eigendom van Heijmans, is in handen van krakers en moet nog worden gerenoveerd. Namens de huurder Ahold trad DTZ Zadelhoff op bij deze transactie, terwijl Boer Hartog Hooft Makelaardij de verhuurder vertegenwoordigde.     

Reageer op dit artikel