nieuws

Ballast Nedam breidt Schiphol-lounge uit

regios

Royal Schiphol Group en KLM hebben de verbouwing en uitbreiding van de internationale KLM Crown Lounge gegund aan Ballast Nedam en ULC Groep.

De lounge krijgt onder meer een extra verdieping, een buitenterras en een nieuwe inrichting. Na de verbouwing biedt de lounge 1.400 zitplaatsen ten opzichte van de 800 nu en heeft het een oppervlakte van 6.300 m2 ten opzichte van 3.600 m2 nu. De bouw vindt gefaseerd plaats. De planning is dat het eerste gedeelte van de verbouwing in de zomer van 2018 wordt afgerond. De definitieve oplevering van de lounge volgt in het voorjaar van 2019.

De lounge blijft tijdens de verbouwing gedeeltelijk in gebruik, waarbij Ballast Nedam de (geluids-)overlast voor de reizigers en operationele activiteiten zo veel mogelijk beperkt. De lounge krijgt een geheel nieuwe inrichting, uitstraling en beleving. Ook wordt de lounge voorzien van de nieuwste technologieën, een hoogstaand serviceniveau, nieuwe concepten voor eten en drinken, logistiek, en digitale innovaties zoals selfservicetoegang.

De internationale KLM Crown Lounge ligt tussen de eerder door Ballast Nedam verbouwde E- en F-pier. Het is een lounge voor businessclass reizigers die intercontinentaal vliegen. De lounge bevindt zich op de tweede verdieping van de terminal en breidt met de verbouwing uit naar een derde verdieping. De ingang komt aan de Holland Boulevard te liggen op de eerste verdieping.

Reageer op dit artikel